Lav en webshop med WordPress

Ønsker du at starte en webshop, men mangler hjælp til at komme i gang? I WordPress Guiden lærer du, trin-for-trin, at bygge din helt egen webshop. Start i dag, og kom nemt i gang med at bygge din egen webshop med WordPress.

Din egen webshop med WordPress & WooCommerce

Der har sjældent været et bedre tidspunkt end at starte en online webshop med WordPress end i dag. Man ser flere butikker lukker, og i stedet går den den digitale vej og sælge varer gennem webshops. Det holder udgifterne nede og gør det muligt at sælge produkter døgnet rundt. Markedet er stødt stigende, og tendensen ser ikke ud til at falde, og at starte en webshop kan være en rigtig god forretning. Det er nemt at komme i gang, og du kan lave en webshop med WordPress på få timer. 

WordPress Guiden er et online kursus i form af en +200 lang siders PDF som blandt andet lærer dig følgende:

  • Webshop med WooCommerce
  • Du kommer til at lære alle afkroge af WordPress
  • Tag imod kort-betaling, uden at behøves at have en aftale med NETS
  • Sælg fysiske eller digitale produkter
  • Søgemaskineoptimering af din webshop
  • Gør din webshop lynende hurtig
  • Hold din hjemmeside og webshop sikker hackere på lang afstand!
  • Webshop med eget domæne

Kort sagt lærer du alt der er behov for at lave og bygge en professionel hjemmeside som virker på tværs af telefoner, tablets og computere. 

KOM GODT FRA START MED DIN WEBSHOP

I bogen WordPress Guidenn lærer du at bygge din egen hjemmeside eller webshop. Jeg giver dig første del af kurset, kvit og frit. Her lærer du blandt andet hvordan du kommer i igang med at købe dit eget domæne og webhotel, og får installeret WordPress, så du kan starte din helt egen webshop.

WordPress webshop

WordPress startede i 2003 ud med at være et værktøj for bloggere, og var primært et system kun beregnet til blogs. Siden da er der sket meget og igennem årene har WordPress udviklet sig til at være et komplet CMS system, der kan drive hjemmesider og webshops. Faktisk er WordPress i dag verdens mest populære CMS og driver i dag over 30% af verdens hjemmesider. 

WordPress er kendt for at være ekstremt fleksibelt, grundet det der kaldes plugins. Plugins kan også ses som et slags ‘moduler’ som giver ens hjemmeside noget ekstra funktionalitet, og når du skal have en webshop i WordPress er det ikke meget anderledes. 

WordPress webshops plugins

Når du skal udvide funktionaliteten på en WordPress hjemmeside foregår det via plugins, og som tidligere nævnt findes der forskellige webshop plugins til WordPress. 

  • WooCommerce
    Det absolutte mest populære eCommerce plugin til WordPress. Hvad end der ønsker at sælge understøtter WooCommerce det. Det kræver at man sætter sig ind i hvordan det virker for at få opsat en webshop med kortbetaling, moms, osv. 
  • WP eCommerce
    Også et populært valg som webshop plugin til WordPress. Ikke ligeså fleksibelt og stort som WooCommerce, men har du en simpel webshop kan dette være den mest rigtige løsning for dig
  • Easy Digital Downloads
    Sælger du kun digitale filer som fx: e-bøger, print-selv-plakater, wordpress temaer, andre digitale produkter er Easy Digital Downloads et godt bud. Dette er kun beregnet til at kun sælge digitale produkter, hvorfor plugin’et styrke har fokus på dette. 

Alle plugins er gratis at downloade og installere, dog kan komme ud for at du skal betale penge hvis du skal bruge noget funktionalitet som de forskellige plugins ikke kan ud-af-boksen. Opsætningen af de forskellige plugins kan være en smule besværligt hvis ikke det er prøvet før, og det kan derfor være en god idé at læse dokumentationen til de forskellige plugins for at se hvordan man bedst og nemmest opsætter hvert plugin. Du kan også vælge at læse den bog jeg har skrevet, hvor jeg gennemgår punkt for punkt hvordan WooCommerce opsættes til at kunne tage kortbetaling og hvordan du får lavet en webshop med WordPress.

Sådan kommer du i gang med at lave en webshop med WordPress.

Ejer du en computer, kan du reelt set starte en webshop, og tidspunktet er det helt rigtige. eCommerce bliver kun større, og det er en ultimative kanal at benytte når du skal sælge produkter. Med en webshop har du aldrig lukket, og dine besøgende kan bestille produkter 24/7. For at starte en online webshop, eller en hjemmeside i det hele taget, har du brug for et par ting.

Domæne og webhotel

For at kunne have sin egen hjemmeside eller webshop kræver det at du får dit eget domænenavn og webhotel. Domænenavnet er også URL’en på din hjemmeside, den du indtaster i browseren som fx. wordpress-guiden.dk. Et webhotel er det sted din hjemmeside skal ‘hostes’. Alle filerne, databaser m.v skal lægge på en server et sted, hvorfor et webhotel er påkrævet. Du kan læse alt om hvordan du tilkøber dig et domæne og webhotel i gratis udgaven af WordPress Guiden. Her guider jeg dig skridt for skridt til hvordan du får det hele sat op, så du nemt kan komme i gang med din webshop.

WordPress tema til webshop

Som udgangspunkt understøtter alle temaer, alle tidligere nævnte webshop plugins, dog er det bare ikke alle temaer som har et ordentligt design og layout hertil. Derfor kan det være en god idé at gøre sig nogle overvejelser om hvad det præcist er du ønsker at din webshop skulle kunne og repræsentere. Udover hvordan temaet ser ud er det også en masse andre faktorer du bør overveje når du skal vælge et tema og lave en webshop med WordPress. Herunder kan der nævnes hastighed. En webshop der loader langsomt har generelt meget sværere ved at konvertere besøgende til kunder, da de besøgender desværre ender med at forlade webshoppen hvis den loader langsomt. Sæt derfor en masse fokus på at vælge en tema der er hurtigt. Husk at temaet i sig selv nok kan være hurtigt, men der kan gøres en masse andre tiltag til at gøre hele webshoppen endnu hurtigere. Du kan læse alt om det i WordPress Guiden hvor jeg gennemgår hvordan du får opsat ting som caching, minificering af statiske ‘assets’ o.lign. Alt sammen som er med til at gøre en hjemmeside eller webshop endnu hurtigere. Dette er virkelig ting du bør have fokus på hvis du ønsker en velfungerende webshop.

Du kan blandt andet findes en masse gode temaer til webshops på ThemeForest, eller tage et kig på nogle af de webshop temaer jeg personligt anbefaler

Du kan se flere af mine personligt anbefalede webshop-temaer her.

Det er også muligt at få udviklet sit helt eget design bygget op omkring et af fornævnte plugins. Det kræver dog enten at du selv kan kode, eller hyrer et bureau eller en freelance webudvikler til at hjælpe dig med dette.

Webshop og kortbetaling

Hvis du ønsker at tage imod dankort på din webshop, skal du have en aftale med NETS, samt installere et betalingsmodul fra eksempelvis Quickpay, Quickpay er et dansk firma og deres plugin gør det muligt for dig at modtage dankort.

Har du ikke brug for dankort, men blot kortbetalinger fra eksempelvis VISA eller andre internationale kort, kan du benytte betalingsmoduler som Stripe, BrainTree eller Paypal. Disse er gratis at installere (I WooCommerce), og det kræver blot du opretter en konto hos en af dem. Ved Stripe betales der en transaktionsgebyr for hver transaktion, og det samme med PayPal. Det er en god måde at kunne komme til at tage imod kortbetalinger på, udover nødvendigvis at skulle oprette en dyr aftale med NETS.

Husk HTTPS

SSL står for Secure Socket Layer og er en protokol for der krypterer data mellem punkt A og punkt B, hvilket betyder at når en person laver en bestilling i en webshop, indtaster betalingsoplysninger bliver de krypteret, og dermed ikke kan opsnappes af fx. hackere. 

Hele formålet med SSL-certifikater og HTTPS-brug er at gøre data vanskeligt eller helt umuligt at bruge hvis daten bliver opsnappet. 

Når du har en webshop er det yderst vigtigt at installere et SSL certifikat på din server, for ellers er den ikke sikker, og det vil du blive straffet af Google for, samt vil din webshop have stor mulighed for at blive hacket. Dertil vil man i fx Google Chrome også se nedenstående skærm når man prøver at benytte webshoppen:

https-webshop

I min bog WordPress Guiden lærer du alt om hvordan du opsætter SSL så din webshop kommer til at køre på https i stedet for almindeligt http, også endda hvordan du gør det helt gratis.

Lav webshop med WooCommerce

Min egen personlige anbefaling vil være pluginet WooCommerce. Det er det jeg selv personligt har brugt mest, grundet fleksibiliteten, samt er der rigtigt mange temaer som er specialtilpassede til WooCommerce. 

WooCommerce egner sig både godt til at sælge produkter, ydelser, og du kan sælge fysiske produkter, såvel som digitale. Du kan ligeledes nemt styre lagerstatus, fragt, beregne moms helt automatisk og meget mere. Alt i alt får du et system som kan rigtigt meget og kan skaleres op efter behov. WooCommerce er ligeledes blevet opkøbt af menneskerne bag WordPress, hvorfor du ikke behøver at bekymre dig om at pluginet stopper med at blive supporteret af WordPress, eller omvendt. 

WooCommerce integrere ligeledes rigtig godt til mange af de WordPress plugins der findes, blandt andet plugins der kan være med til at optimere hastigheden på din webshop, samt SEO plugins som der kan være med til at gøre din webshop mere synlig i Google. Også ting som jeg gennemgår og har guides til i WordPress Guiden. 

Har du ikke selv mod på at kaste dig ud i hvordan man laver en webshop, hjælper jeg dig gerne. Kontakt mig på nickychristensen.dk og lad os finde ud af hvordan vi i fællesskab kan få din webshop i luften.

Køb i dag og få bogen direkte i din indbakke med det samme.

Når du køber WordPress bogen modtager du den direkte i din indbakke få minutter efter dit køb. 

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Cart Overview