Lav en blog med WordPress – Gratis guide

Hent din helt eget gratis guide som giver dig en komplet trinvis vejledning til at lave din egen blog (eller flere blogs) med WordPress.

Blog med WordPress 

At have sin egen blog, hjemmeside, eller webshop er enkelt og sjovt, og du kan få bragt din passion i spil ved at blogge om de ting du finder interessant. Med WordPress Guiden lærer du trin-for-trin hvordan du starter din helt egen blog, helt gratis.

 • Egen blog på kun 1 time
 • Blog med eget domæne
 • Installering af WordPress
 • Gratis rabatkode til domæne
 • Gratis rabatkode til WordPress Guiden

I denne gratis guide lærer du hvordan du opsætter din helt egen blog med eget domæne, webhotel, og hvordan du får installeret WordPress, og starter din egen blog.

Kort sagt lærer du alt der er behov for at komme i gang med din egen blog. Hent guiden nedenfor, eller blot scroll længere ned på siden for at læse hvordan du laver en blog, helt gratis med WordPress.

FÅ GRATIS UDGAVE OG START DIN BLOG

I bogen WordPress Guiden lærer du at bygge din egen hjemmeside, blog eller webshop. Jeg giver dig første del af bogen, kvit og frit. Her lærer du blandt andet hvordan du kommer i igang med at købe dit eget domæne og webhotel, og får installeret WordPress og laver en blog. Det er simpelt, nemt og hurtigt, og kan gøres på under 1 time

WordPress blog


WordPress er en fremragende platform til at lave en blog med.

Med WordPress er det muligt at komme igang med at blogge på ingen tid, og WordPress behøves ikke kun at bruges til at blogge med. Du kan også lave hjemmesider og webshops med WordPress. 

Det er også overraskende nemt at lave en blog med WordPress. Du kan i princippet lave en blog med WordPress på under 1 time hvis du ved hvordan.

Selvom det lyder simpelt at komme i gang, skal man vide hvor man starte, og hvad man laver, så du ikke spilder din tid. Lav din helt egen blog med WordPress idag

Hvorfor WordPress

En af de ting som som kendetegner WordPress og som gør det til et super populært system er at du kan komme i gang med at blogge meget hurtigt uden at kende til hvordan du koder eller programmerer. Du kan bygge med relativ lethed bygge simple, såvel som mere komplicerede blogs. Systemet begrænser sig ikke kun til blogs, men du kan også bygge avancerede hjemmesider som medlems-hjemmesider, firma-hjemmesider, online portfolio, webshops og meget mere. Det er kun din egen fantasi der sætter grænser.

WordPress er open-source, hvilket betyder det er gratis, og at man som udvikler kan udvikle på systemet og tilpasse det som man ønsker. Det er også en af forcerne ved WordPress, og har blandt andet gjort WordPress til det system som det er i dag.
Flere tusinde udviklere har lavet tilføjelser til systemet helt gratis, som i sidste ende også kommer til gavn for dig som vælger at benytte WordPress.

Lav en gratis blog på WordPress.com

Hvis ikke du har dit eget domæne og web-hotel har du mulighed for at lave din egen gratis blog på wordpress.com. Her får du mulighed for at lave en gratis blog, med en forsimplet udgave af WordPress. På den måde kan du prøve WordPress af inden du køber dit eget domæne og får installeret WordPress.

Sådan laver du en blog med WordPress

At starte en blog kan være svært hvis ikke man ved hvor man skal starte. Derfor har jeg udarbejdet denne guide til dig, som trin for trin beskriver hvordan du laver en blog med WordPress. 

Det kan være en sjov oplevelse at lave en blog, og komme til at skabe sig et online univers hvor man kan dele ud af sine tanker, viden, eller måske udleve sin blogger drøm.

Opret domæne & webhotel

Det først du skal gøre at at have købt dig et domæne og få oprettet et webhotel. Har du endnu ikke gjort det, så hent gratis udgaven af min e-bog, WordPress Guiden, her får det hele beskrevet i detaljer, eller læs med nedenstående hvor jeg også gennemgår hvordan du kommer i gang.

Jeg bruger altid UnoEuro til WordPress sites, da jeg har super gode erfaringer med Simply (tidligere UnoEuro), både ift oppetid, samt er deres service/support rigtig god.

Du kan gå til UnoEuro her

Når du har installeret WordPress

Efter du har installeret WordPress vil din blog se ud som nedenstående

pasted image 0 11

Grunden til at din blog ser sådan ud er fordi at når man installere WordPress, så medfølger der et standard tema, og det er det som definere udseendet på din blog.

Prøv at åbn dit domæne og se hvordan din blog ser ud. Som du også vil bemærke når du scroller en smule ned er at der er et præ-oprettet blogindlæg og kategori mv…:

pasted image 0 21

Udover det standard tema som bliver installeret, bliver der også oprettet en masse standard indhold, så man kan se hvordan blogindlæg, kategorier mv. bliver præsenteret.

Du kan nu prøve at logge ind i WordPress, her kan du oprette nye sider, blogindlæg, samt ændre udseende på din blog.

Du kan logge ind ved at tilgå: http://ditdomæne.dk/wp-admin/

pasted image 0 31

Når du logger ind i WordPress vil du blive mødt af en side meget lig med denne (Alt efter WordPress version)

pasted image 0 6

 • Kontrolpanel er din din startside. Her kan du bl.a. få en oversigt over hvor mange indlæg du har skrevet, de seneste indlæg – Her vil det også være muligt at se hvor mange besøgende din blog har haft mv, blot at der er installeret et plugin der kan vise dette.
 • Indlæg er siden, hvor du kan tilføje nye blogindlæg, slette, samt redigere eksisterende blogindlæg.
 • Medier er dit fil bibliotek. Her er det muligt at tilføje billeder, videor, PDF filer osv. Alle filer du uploader kan bruges på sider og indlæg.
 • Kommentarer er sektionen hvor du vil kunne se folk kommentarer på dine blogindlæg. Her kan du bl.a. bestemme, om en given kommentar skal godkendes, slettes, eller markeres som som spam.
 • Udseende. Sektionen hvor det er muligt at ændre udseende på din blog. Her kan du installere et nyt tema, samt redigere farver m.v.
 • Plugins er hvor du kan installere et nyt plugin. Plugins er også en slags moduler som tilføjer ny funktionalitet til din blog.
 • Brugere. Sektionen hvor du kan se en liste over de oprettede brugere på din blog. Hver enkelt bruger der eksisterer vil have mulighed for at logge ind WordPress kontrolpanelet. Dette betyder du kan have flere brugere der kan oprette blogindlæg hvis ønsket.
 • Værktøjer kan du se en oversigt over de forskellige værktøjer (fx hvis du skal importere data fra en anden WordPress installation). Ofte ikke særlig relevant.
 • Indstillinger er den sidste fane. Her kan du ændre indstillingerne for din blog, fx ændre sprog, URL’er, tidszone osv.

Under hver af disse faner er der menupunkter (lige med undtagelse af Kommentarer). Fx er der under menupunktet indlæg følgende undermenupunkter: Alle indlæg, Tilføj nyt, Kategorier og Tags.
Her kan du fx oprette kategorier til din blog. Dette er meget nyttigt hvis du skriver indlæg om forskellige ting, på den måde kan du kategorisere dine blogindlæg – Ligeledes det samme for tags.

Det kan virke en smule uoverskueligt, især under “Indstillinger”, men frygt ej. Du vil komme til at lære det på ingen tid, blot følge denne guide, så tager jeg dig igennem det mest essentielle.

Skift design på blog med nyt tema

Som du bemærkede blev WordPress installeret med standard temaet. Dette er det standard design som medfølger til WordPress, og som bliver installeret når man installerer WordPress. Det er muligt at skifte temaet, og dermed også design på bloggen.

Der findes mange tusind forskellige temaer derude, gode som dårlige, både gratis temaer og premium temaer.

I min ebog, WordPress Guiden kan du lære alt om hvordan du beskytter din blog eller hjemmeside imod hackere og ubudne gæster, samt hvad du skal være opmærksom på når du vælger et tema.

Der er forskel på hvordan du installerer et gratis og premium tema på din blog. Jeg gennemgår derfor begge måder herunder.

Installer gratis tema på WordPress

For at vi kan installere et nyt tema skal du under gå til Udseende > Temaer

pasted image 0 15

Her vil du se de 3 standard temaer som medfølger til WordPress. For at se flere gratis temaer du kan installere, klik på Tilføj nyt

pasted image 0 20

Her vil du få en stor oversigt over mange forskellige gratis temaer du kan vælge imellem

Du kan nemt få vidst udvalgte temaer, nyeste og selvfølgelig de mest populære temaer. Du har også muligheden for at lave en fritekst søgning hvis du leder efter noget bestemt.

Ved hvert tema har du mulighed for at gennemse det, inden du vælger at installere temaet.

pasted image 0 10

I min oversigt over udvalgte temaer ligger der et tema som hedder Flat som jeg gerne vil installere

pasted image 0 8

Kør musen over billedet, og tryk på Installer knappen, hvorefter temaet vil blive installeret på din blog.

pasted image 0 22

Efter temaet er blevet installeret skal det aktiveres. 

Knappen du trykkede på før hvor der stod Installer er nu ændret til Aktiver. Tryk på den for at aktivere det nye tema.

pasted image 0 37

Temaet er nu blevet installeret, bloggen har nu ændret udseende. Det kan du se ved at prøve at gå til forsiden af din blog.

pasted image 0 18

Det er det eneste der skal til for at installere et gratis tema. Nu er det blot op til dig skrevet nogle blogindlæg.

Installer et premium tema på WordPress

Når du ønsker at installere et premium tema er fremgangsmåden en smule anderledes. Her skal du nemlig uploade en ZIP fil. En zip fil er en komprimeret fil som indeholder de nødvendige filer til temaet. Når du tilkøber dig et premium tema vil du modtage en sådan fil som du kan downloade til din computer.

Du kan finde en masse premium temaer på f.eks Themeforest.net. Det er verdens største markedsplads indenfor Premium WordPress temaer. Du kan se alle temaer til wordpress her: https://themeforest.net/category/wordpress 

Ligeledes her kan du filtrere og finde dig frem til et tema du ønsker at købe.
Selve købsprocessen skal du igennem, hvorefter du kan downloade en zip fil.

Er du i tvivl om hvordan du downloader temaet til din computer efter du har købt det, kan du følge denne guide: https://anpsthemes.com/documentation/download-theme-themeforest/

Når du har fået en ZIP fil skal den uploades til WordPress, hvorefter temaet kan blive installeret og aktiveret. 

Se resten af guiden til hvordan du opretter en blog med WordPress ved at hente downloade hele guiden (PDF) – Blot klik på den blå knap ovenstående.

Lav en hjemmeside eller Webshop med WordPress

I min e-bog, WordPress Guidenn kan du lære meget mere om WordPress. I denne bog kommer du rigtigt i dybden med WordPress og lærer alle aspekter af systemet. Du kommer ligeledes omkring emner som søgemaskineoptimering, caching, sikkerhed og meget andet. Alt det der skal til for at have en god og sikker hjemmeside der kan få mange besøgende. Kom i gang idag med at  lære at lave mere avanceret blogs og  hjemmesider, og lær også hvordan du kan lave din helt egen webshop der kan tage imod dankortbetaling.

Køb i dag og få bogen direkte i din indbakke med det samme.

Når du køber WordPress bogen modtager du den direkte i din indbakke få minutter efter dit køb. 

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound
Cart Overview